BOYS HOME PULLAMBADI

In het ouderlijk huis van Bruno Savio is er nu veel plaats daar de school voor fysiotherapeutische opleiding niet meer wordt gebruikt. Samugam vangt er momenteel een 70-tal jongens op die uit arme gezinnen komen. Deze kinderen wonen in afgelegen dorpen en hebben anders geen kans op onderwijs en niet voldoende voeding. Deze gaan dus naar school en wonen in Pullambadi, met feestdagen of tijdens het weekend gaan ze terug naar huis.

JALY HOME

Jaly Home is een tehuis voor kinderen, opgesplitst in een jongens- en meisjesafdeling. Samugam overtuigt de ouders van de zigeunergemeenschap om hun kinderen hier onder te brengen. ook straatkinderen, wezen en kansarme kinderen kunnen er terecht. In het tehuis krijgen ze alle levensmiddelen. Ook worden ze verzorgd en naar school gebracht. Het bouwen van het tehuis werd mede mogelijk gemaakt door JAL Spain. 

SAMUPLAN

SamuPlan werd opgericht voor kinderen en jongeren die opgroeien in de lokale zigeunergemeenschap, Narikuravar Colony, en in het Jaly Home in het Zuid-Indische Pondicherry.

Het project vindt zijn grondslag in het recht van het kind op onderwijs. SamuPlan wil dan ook zoveel mogelijk kinderen naar school laten gaan. ​

Concreet gaan wij op zoek naar "SamuPlanOuders". Deze kunnen één of meerdere kinderen van diverse leeftijden financieel ondersteunen. Als sponsor help je het kind met een maandelijkse bijdrage tot het kind de studies afrond.

Meer info? Bezoek onze website!

fairandsquare.webp

FAIR and SQUARE

Fair and Square laat diverse zaken maken door de Indische meisjes en vrouwen uit het naaiatelier. Hun eerlijk product brengen ze aan de man oa. door een webshop! Neem eens een kijkje! Creating employment opportunities for disadvantaged women in India by co-creating customizable bags for conscious businesses and organizations.

Meer info? Bezoek onze website!

PROJECTEN

LEPRA HUIS

Lepra is momenteel onder controle in India. Toch zijn heel wat mensen die lepra hebben, verstoten van de familie. Samugam brengt een 16-tal bejaarde leprapatiënten onder in hun tehuis. In dit tehuis krijgen ze fysieke revalidatie en ondersteuning. Ook worden speciale schoenen, voedsel en kleding voorzien. Samugam Trust doet zijn uiterste best om tegemoet te komen aan emotionele behoeften. De families van de patiënten worden ingelicht over de ziekte en nodige zorgen en begeleiding. Kinderen van patiënten krijgen de kans om normaal onderwijs te volgen.

 

GEITENPROJECT

Het geitenproject is een project waarin families 3 geiten krijgen als economische steun. De families krijgen 1 vrouwelijke en 1 mannelijke geit. Na 2 jaar kunnen de families 1 geit per maand verkopen. Ook moet elk gezin één nieuw geboren geitje terug geven aan Samugam Trust. Deze geit kan dan ondergebracht worden bij een nieuwe familie. Zo ontstaat er een ketting waardoor heel wat families bereikt worden. Het project werd heel populair in de regio, ongeveer 300 gezinnen worden bereikt. Ook worden mensen geïnspireerd om hun middelen te delen.

NAAISCHOOL

Samugam India zet in op het trainen van verschillende vaardigheden voor meisjes uit arme gezinnen. Tijdens de naailes krijgen vrouwen/meisjes de kans om een naaicursus te volgen in een periode van 6 maanden. De naaimachines worden aangekocht met steun van Gayle Factor, een Australische vrijwilligster.

eze vaardigheidstraining werkt bevorderend voor de empowerment van vrouwen en helpt hen een plaats te vinden op de arbeidsmarkt.

GIPSY PROJECT

De zigeunergemeenschap is een gemeenschap van ongeveer 60 gezinnen die net achter een vuilnisbelt in Pondicherry wonen. Samugam probeert deze mensen bij te staan in levensmiddelen zoals voedsel, drinkbaar water en gezondheidszorg. Ook wordt gewerkt aan bewustzijn en mentaliteitsverandering d.m.v. educatie en vorming.

© 2020  SAMUGAM Belgium vzw

Samugam is mede mogelijk dankzij de steun van

Noord Zuid Raad Izegem en de provincie West-Vlaanderen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now